1 Ekim 2013 Salı

19 Eylül Stadyumu

19 Eylül Stadyumu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’yu 19 Eylül günü ziyaret etmesi ile bu ismini almıştır. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ülkemizin birçok ilinde stadyum kurulmasına ilişkin bakanlar kurulu kararı sonucu ilimiz Ordu’da kurulmuştur. Şehir merkezinde yer alan stadyumun, ilk önce şimdiki maraton ve kapalı tribünleri halkı ağırlamaktaydı. Sonraları Kuzey Kale Arkası ve Güney Kale Arkası adı verilen iki bölüm eklendi ve stadyumun seyirci kapasitesi 15.000’e yükseltildi. Yeni düzenlemeler ve koltuk montajından sonraki stadyum seyirci kapasitesi 12.000’dir.


Ordu Spor Futbol Takımı’nın maçları bu stadyumda oynanmaktadır. Stadyumda bir protokol tribünü, iki vip tribünü, iki kapalı tribün, bir engelli tribünü, 760 kişilik misafir seyirci tribünü, iki kale arkası tribünü ve bir maraton tribünü bulunmaktadır. Stadyum günün şartlarına ve TFF kriterlerine uygun olarak tam donanımlı iki sağlık odasına, basın çalışma odasına, basın toplantı odasına ve ev sahibi takım, misafir takım, temsilci ve hakemler ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlı odalara sahiptir.

Doğal çim üzerindeki oyun alanı 68’e 105 metre dikdörtgendir. Bakımlı çimi ve düzgün toprak yüzeyi ile Bank Asya 1. Lig takımlarının sahalarının en iyileri arasındadır.
19 Eylül Stadyumu yapılan protokolle Ordu Spor Kulübü’ne 10 yıllık süre için kiralanmıştır. Ordu Spor Kulübü’nün girişimleri ile stadyuma yaptırılan rulo pano sistemi ile kulübümüzün reklam gelirleri artırılmıştır. Işıklandırılması için çıkan kararla, çalışmalar başladı ve 2010-2011 sezonunda 19 Eylül Stadyumu’nda artık gece maçı da oynanabilecek.

Tesislerde bulunan nizami doğal bir çim saha ve 105’e 70 sentetik saha bulunmaktadır. Nizami doğal çim sahada A takımın antrenmanları günlük olarak yapılmaktadır. Sentetik sahada alt yapı futbolcuları antrenörleri eşliğinde antrenmanlarını yapabilmektedir. Yine sentetik sahada U14, U15, U18 ve A2 takımlarının lig maçları düzenlenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder